Agatkowe ciastka owsiane

Czy jest na sali ktoś kto nie lubi ciasteczek owsianych? O widzę jedną rękę… No to wyjdź i już nie zatruwaj środowiska. Ostatnio tak mnie jakoś wzięło na ich upieczenie. W sumie to chodziły za mną jakieś dwa tygodnie zanim się w sobie zebrałam i je spłodziłam, ale sza, nikt nie musi o tym wiedzieć.

Ciastka

Składniki:

  • 2 szklanki płatków owsianych
  • szklanka mąki
  • 130 g miękkiego masła
  • pół szklanki cukru
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • dwa jajka
  • bakalie (rodzynki, słonecznik itp.)
  • woda

Płatki mieszamy razem z przesianą  mąką, cukrem i proszkiem do pieczenia. Potem dodajemy masło, jajka i bakalie. Następnie dolewamy trochę wody, tak aby powstała nam ładna masa i wszystkie składniki się połączyły (wody dajemy wg uznania).

Przygotowaną uprzednio dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia. Łyżką „układamy” na papierze ciastka, mi zawsze wychodzi około dwudziestu sztuk.

Całość pieczemy w nagrzanym do 160 stopni C piekarnika, przez około 15 minut.

Ciasteczka można jeść od razu (tylko na te gorące to jednak lepiej podmuchać trochę).

Aga G.- Przepis napisane przez Agę, Czyli mojego najlepszego kompana w gotowaniu. Dziękuje 🙂

~~Madziulka

Reklamy

2 thoughts on “Agatkowe ciastka owsiane

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s